Kenttätiedotteet | 4.11.2020

Niskaportissa valmistaudutaan talveen

Pelikausi aloitettiin Niskaportissa ennätys aikaisin tänä vuonna. Kevään töitä ei keretty oikein vielä kunnolla aloittaakaan, kun kenttä jo avattiin. Siitä lähtien kentänhoito on ollut kilpajuoksua kelien ja pelaajamäärien kanssa. Kevät oli kylmä ja kuiva, joka loi omia haasteitaan. Lisäksi uutena tälle kaudelle tuli Bogey Golfin hoito, joka on aiheuttanut lisäkiireitä tähän ennätyskesään. Keväällä kaikkea ei ehditty tehdä ajallaan. 

Kesällä tahti on saatu kirittyä kiinni Niskaportin kentän osalta. Bogeyn kuntoon laittamiseen resurssit ei kuitenkaan ole riittänyt. Sen lähtökunto ja laite vastoinkäymiset eivät edesauttaneet asiaa. Kesä on ollut kiireinen tasapainotellessa Bogeyn ja Niskaportin välillä.

Syksyllä pelikausi jatkui myös ennätyspitkälle, ja päätimme pitkittää syystöiden aloitusta. Säiden suhteen olemme olleet onnekkaita, eikä pakkasia ole juurikaan ollut koko syksynä. Nyt ennusteissa on kuitenkin jo kylmää ensiviikolle. Käynnissä on kentän hoidollisesti viimeinen kokonainen viikko ja siihen nähden tekemistä riittää.

Viheriöt syväilmastettiin tänä vuonna lainakoneella. Kaksi märempää väylää (2 ja 14) ja muutaman muun väylän märät kohdat ilmastettiin myös viiltämällä. Suurin osa väylistä holkitetaan vanhaan tapaan. Holkituksista suurin osa on jo valmiina ja loppusuoralla ollaan. Kentältä on myös kerättävä kalusteet pois ennen talven tuloa. Kentän kalusteet ja koneet on laitettava puhtaana talvisäilöön, sekä tehtävä tarvittavat huollot. Vesiesteiden reunojen siistiminen aloitetaan keskiviikkona. Pieniä korjauksia, kuten sadettimien ja kaivojen korkojen korjauksia, sekä salaojien lisäämisiä olisi vielä paljon. Teemme mitä joudamme ennen lomien aloitusta, keväällä sitten työt taas jatkuvat. Toivotaan väliin kentälle lempeää talvea.