Tiedotteet | 24.3.2020

Saammeko esitellä: Riku Äyri – meidän uusi head pro!

Moi kaikille,

Nimeni on Riku Äyri ja olen iloinen päästessäni aloittamaan kesällä teidän Iitti Golfilaisten kanssa lajin parissa. Oman golfoppini opettajana ja valmentajana aloitin Belgiassa vuonna 2003, jossa suoritin kolme vuotisen PGA tutkinnon. Sinä aikana Belgiassa, jossa kaikkiaan asuin kuusi vuotta, sain hyvän pohjan lajin saloihin ja opettamiseen. Sain myös solmittua hyviä suhteita lajin parissa työskentelevien ihmisten kanssa ja osan kanssa yhteydenpito sekä yhteistyö jatkuu edelleen. Näistä tärkeimpänä David Petrie, jonka oppipoikana sain olla kaikki Belgian vuodet. Hänen kauttaan pääsin tutustumaan useaan lajin eri alojen huippuihin: Pete Cowen (lajiosaaminen), Ramsay McMaster (fysiikka), Ryan Lumsden (biomekaniikka) ja George MacKechnie (putti), joiden avulla pääsin syventymään vielä paremmin lajin ydinalueisiin. Heidän avullaan olen pystynyt kehittämään omaa tietämystäni ja osaamistani paremmaksi, sekä miten pystyn auttamaan golfaria kehittämään omaa pelaamistaan kaikilla osa-alueillaan.

Belgia vuosien jälkeen toimin Kuortaneella kolme vuotta Golfliiton Aluevalmennuspäällikkönä, jossa alueeseeni kuului kymmenkunta Pohjanmaan golfseuraa. Autoin seuroja rakentamaan omaa valmennusjärjestelmää ja toin lisää oppia valmentajille lajin opettamisesta, sekä valmentamisesta. Aika siellä oli erittäin mielenkiintoista ja opettavaa.

2013 siirryin työskentelemään Lahden Golfiin, jossa toimin kilpaurheilupuolen päävalmentajana. Siellä vastasin junioreiden kilpaurheilupuolen suunnittelusta ja valmennuksesta kokonaisuudessaan. Lahden Golf oli ennen minua ja minun aikanani melkoinen edelläkävijä juuri juniorien kilpaurheilun valmennuksen puolella, josta kertovat mm. samana vuonna voitettu Nuorten joukkue SM-kulta, Seurajoukkueiden SM-kulta sekä useita SM-mitaleita eri vuosina.

Nyt tuulet suuntaavat kohti Iitti Golfia ja uudenlaisia, sekä mielenkiintoisia haasteita kohti. Pyrkimykseni on pystyä auttamaan ja tutustuttamaan mahdollisimman monia (nykyisiä sekä uusia golfareita) tämän hienon lajin saloihin ikään tai tasoon katsomatta. Kaikki ovat omia yksilöitään ja kaikilla on oma tapansa oppia, se tulee olemaan minulle se mielenkiintoisin ja haastavin työ – miten pystyn löytämään ja auttamaan jokaista apua tarvitsevaa tavalla, joka tuo kehitystä juuri sinun peliisi.

Odotan innolla kaikkien teidän tapaamistanne ja teihin tutustumista,

 

Riku Äyri

head pro, golfopettaja

gsm +358 45 2614916
rikuayri@yahoo.co.uk