Tiedotteet | 2.2.2017

Tasoitusten vuositarkastus on muuttunut

HR - HANDICAP REVIEW 

TASOITUSTEN TARKASTUS (HANDICAP REVIEW - HR) 

AHR on poistunut vuoden 2016 tasoitusmääräyksistä ja tilalle on tullut HR. HR tulee tehdä vähintään kerran vuodessa ja sen ajankohdaksi suositellaan vuoden vaihdetta, jolloin pääsääntöisesti kausi on Suomessa ohi. Tasoitus uudessa vuositarkastuksessa voi muuttua 3,0 lyöntiä. Iitti Golf on suorittanut tarkastuksen 1.2.2017

Yleensä HR ei puutu pelaajan tasoitukseen, mutta tarvittaessa tasoitusta tarkistetaan jompaan kumpaan suuntaan. Tasoitusryhmässä 1 (HCP 0–4,4) tasoitus voi muuttua 1,0 lyöntiä, tasoitusryhmässä 2 (4,5–11,4) 2,0 lyöntiä ja tasoitusryhmissä 3–5 (11,5–36) 3,0 lyöntiä. Vanhassa AHR:ssä liikkumaväli oli maksimissaan 2,0 lyöntiä.

Tarkastus tehdään lähtökohtaisesti heti kun se mahdollista tehdä, eli kun pelaaja saa kasaan vaaditut kahdeksan tasoituskorttia, eritoten uusilla pelaajilla tämä on suotavaa. Jos pelaaja ei kauden mittaan jätä kahdeksaa korttia, tehdään tarkistus vuodenvaihteessa. Tällöin kaivetaan naftaliinista vanhemmat kortit, kuitenkin niin, että vain 12 viime kuukauden aikana pelatut kortit huomioidaan. Mikäli toivot tarkastusta kesken kauden, pyydäthän sitä caddiemasterilta.

Lue lisää vuositarkastuksesta Golfliiton -sivuilta.