Kohti kautta 2019

Hyvät golfarit!

Iitti Golf Oy:n puolesta haluan kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille Iitti Golfin pelaajille, yhtiön osakkaille, seuran jäsenille, yritysasiakkaille sekä tukijoille hyvää, lämminhenkistä ja ”swingaavaa” joulua. Samalla kurkistus Iitin golfyhteisön tilanteeseen valmistauduttaessa ensi vuoteen.

Kausi 2018 on lähes paketoitu ja olemme hyvää vauhtia siirtymässä kohti seuraavaa pelikautta. Kuluneen kauden myönteinen yllätys, kesän liiankin hyvän sään lisäksi, oli pelikierrosten määrän kasvu runsaalla kahdella prosentilla. Kokonaiskierrosmäärä päätyi noin 13800 kierrokseen, mikä tarkoittaa edelleen varsin hyvää väljyyttä Niskaportin 18-reikäisellä, koko kauden varsin hyväkuntoisena säilyneellä kentällä. Myönteistä oli myös vieraspelaajien pelaamien kierrosten määrän kasvu 5.8 prosentilla kokonaismäärään 6200 kierrosta, minkä tulkitsemme tarkoittavan myös myönteistä palautetta kentälle ja klubille.

Positiivista on myös yhtiön talouden pysyminen ennakkotietojen perusteella kohtuullisessa kunnossa, koko golf-alaa mylläävien muutosten paineessa.
Pelikierrosten todellisten hintojen lasku erilaisten alennuskorttien kautta ja yhtiön osakkeiden muuntojen jatkuminen, joka vähentää yhtiön vastiketuottoja, heijastavat golf-alan muutosta.

Talven aikana yhtiö viimeistelee uutta toimintastrategiaa, jota on tarkoitus käsitellä kevään yhtiökokouksessa. Strategia hahmottaa yhtiön toimintalinjoja uudessa tilanteessa. Yhtiöllä on tarkoitus jatkaa syksyllä aloitettuja metsäalueiden raivaus- ja siistimistöitä sekä kentän vesiesteiden reunojen kunnostusta. Suunnitteilla on useita pienehköjä parannuksia tiloihin ja ympäristöön, mm parkkialueiden laajennus ja vanhan päärakennuksen ulkoseinien maalaus. Keväälle on suunniteltu myös vanhojen Niskaportin maatilaan kuuluneiden, yhtiön tiloissa varastoitujen maatalouskoneiden ja erilaisten tarvikkeiden huutokauppaa ja siten vapauttaa tiloja tapahtumakäyttöön.

Yhtiö ja seura ovat pyrkineet tiivistämään yhteistyötään saadakseen aikaan entistä paremmin golfin harrastajia palvelevan kenttä- ja palveluympäristön. Tavoitteena tulee olla myös monipuolistuvan tapahtumatarjonnan luominen niin pelaamisen, kilpailujen kuin erillisten tapahtumienkin osalle.
Miten se näkyy käytännössä, siitä lähemmin keväällä.

Erityisen lämpimät kiitokset haluan esittää yhtiön henkilökunnalle kuluneesta vuodesta, sen hyvistä tuloksista ja myös osallistumisesta uuden suunnitteluun ennakkoluulottomalla ja innostuneella otteella.

Hyvää ja Rauhallista Joulua, tapaamisiin ensi vuonna Niskaportissa!

Pentti Toivanen
hallituksen puheenjohtaja
Iitti Golf Oy