Huomio
Maanantaista 18.lokakuuta alkaen Iitti Golfin toimisto palvelee klo 10-14.

Tasoitus


Kun pelaaja suorittaa green cardin ja liittyy Suomen Golfliiton alaisen golfseuran jäseneksi, hän aloittaa golfharrastuksen tasoituksella 54. Tasoitus on vertailuluku, joka kuvastaa pelaajan pelitaitoja. Tasoitus ei siis ole luku, johon pelaajan odotetaan aina pelaavan.

Yksinkertaistettuna tasoitus kertoo, kuinka monta lyöntiä yli kentän ihannetuloksen eli parin pelaajan oletetaan pelaavan onnistuneella 18 reiän kierroksella. Reikäkohtaisesti tasoitus 54 tarkoittaa, että pelaaja lyö kullakin reiällä onnistuessaan keskimäärin kolme lyöntiä yli parin (tasoitus 54/18=3). Esimerkiksi par 4 -reiällä tasoituksella 54 pelaavan tavoitetulos on 7 (reiän par 4 lyöntiä + 3 tasoituslyöntiä).

Kun pelaajan taidot kehittyvät, hän suoriutuu yksittäisistä rei’istä ja koko kierroksesta tasoitustaan vähemmillä lyönneillä, jolloin hänen tasoituksensa laskee. Kun haluat pelata tasoituskierroksen niin merkkaa tuloksesi Golf GameBookissa tai jätä tuloskortti oman seuran caddiemasterille.

Tasoitus mahdollistaa eri tasoisten pelaajien kilpailemisen toisiaan vastaan tasapäisesti.

Kentillä on yleensä lähtökohtainen maksimitasoitusraja. Meidän kentällämme se on 120, eli neljän pelaajan yhteistasoitus voi enimmillään olla 120.

Kysy meiltä rohkeasti lisää tasoitusjärjestelmästä.

Lähde: Golfliitto (16.10.2019), https://golf.fi/aloita-golf/green-card/

Täyttämällä ja lähettämällä tämän lomakkeen, saat uutiskirjeemme ajoittain sähköpostiisi. Se on täysin ilmainen ja voit perua tilauksen halutessasi.